"Anyuuu, ez sokkal finomabb, mint amit a múltkor készítettél mogyoróból!" Nos, ha itthon ez volt az első reakció, akkor úgy gondoltam, megér egy bejegyzést a dolog! Ugyanis ez a nutella valóban mogyoró nélkül és mindenféle adalékok kihagyásával készült. És a fő alkotórész pedig-ne találgassatok, úgysem fogjátok kitalálni-az alma volt! :D 

Hát ennél egészségesebben már nem igazán lehetne házilag nutellát kreálni, azt gondolom! Az íze pedig tényleg hasonlít a múltkori nutelláéhoz, bár szerintem kell neki néhány nap, hogy az alma íze kissé a háttérbe tudjon vonulni! Nálunk nagyobbik leánykám a nutella-szakértő és szerinte az íze azonnal is finom volt (vagy csak ő volt nagyon éhes :D), de szerencsére készült annyi, hogy pár nap múlva is tudjuk majd kóstolgatni...

Néhány hete egyébként már készült nálunk igazi nutella is ( a receptet itt találjátok), de ezt az ötletet Jókaja oldalán találtam és tovább egészségesítettem még karobpor használatával. Akinek nincs, nyugodtan rakjon bele kakaóport! Igazán gyorsan elkészül, hát csapjunk a lecsóba, akarom mondani a nutellába::D

Nutella almából:

Hozzávalók:

- 1 kg alma

- 1,5 dl víz

- 20-25 dkg barna cukor

- 6-7 dkg karobpor vagy kakaópor

- 1 tábla jó minőségű csokoládé (nálam most ét-)

- 1 rúd vanília vagy aroma

- 1-2 ek. kukoricakeményítő vagy pektin vagy agar-agar vagy 1 cs. csokoládé-pudingpor

Elkészítés:

Az almákat pucoljuk meg és kis kockákra vágva tegyük fel főni a vízzel együtt.Ha teljesen puha, akkor jöhet hozzá a vanília, a cukor, a karobpor és a keményítő is. Főzzük kis lángon, amíg sűrűsödni kezd, majd daraboljuk bele a csokit is.

Üvegekbe töltjük és kihűlés után tehetjük a hűtőbe, de lehet szárazdunsztolni is, akkor a kamrában is eláll. A fenti mennyiségből nekem 3 kisebb befőttes-üvegnyi nutella készült.

Szerző: Bio-Ritmus  2011.01.31. 17:41 Szólj hozzá!

Címkék: csoki gasztroajándék

A bejegyzés trackback címe:

https://ritmusakonyhaban.blog.hu/api/trackback/id/tr82628402

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.