Hallelujah, hallelujah!! Nyuszikák, nyulacskák, nyuszkókák és nyuszómuszók figyelem!! :DDD Mint a mellékelt fotó is mutatja, hát végül megszületett első jépatojtám sok maxi-chilipaprikával!:D Igaz,hogy talán húsvétra lenne az igazi, de ez jelen esetben szülinapra készült!

A gyertyának alig maradt rajta hely, úgy tele lett a sárgarépának nevezett-és annak is indult-,kis piros paprikákkal :D Egyébként a receptet is a szülinapos családjától kaptam, az Ünnepi sütemények c. könyvből találták. (Ott csöppet kisebbek a répák!) Sebaj!

Nagy előnye viszont, hogy a torta teljesen lisztmentesen készült, így azt is mondhatjuk, hogy egészségesebb a hasonló társainál! Íze viszont fenomenális, nem volt szükség krémmel emelni az ízén, csak csokoládé-kabátot kapott és kész! A sárgarépákat nem kell megenni, elég csak díszként kezelni, ha valaki nem szeretne plusz-kalóriákat..:D 

Mogyorós répatorta:

Hozzávalók:

- fél kg sárgarépa

- fél kg őrölt mogyoró

- 1 cs. sütőpor

- 8 tojás

- 1 narancs (bio)

- 30 dkg porcukor/nádcukor

- 2 tábla étcsokoládé

- 5 dkg vaj

Elkészítés:

A répát lereszeljük, összekeverjük a mogyoróval és a sütőporral. A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a narancs levét és reszelt háját, majd a fehérjékből készült habbal és a répás keverékkel is óvatosan összeforgatjuk.

28 cm-es tortaformában 180 fokon majdnem 1 órán át sütjük. Legalább 1 nappal előtte elkészítjük. Ha úgy látjuk, hogy nagyon kiszáradt, narancslével, vagy higított narancslekvárral meglocsolhatjuk. (Nekem erre nem volt szükség.)

Gőz felett a csokit a vajjal együtt megolvasztjuk és ha picit hűlt, rákenjük a tortára. Marcipánból készült sárgarépákkal díszíthetjük. Ezt sem volt túl nehéz elkészíteni! Húsvétra biztosan készül majd megint egy ilyen! 

Szerző: Bio-Ritmus  2011.01.27. 18:02 4 komment

Címkék: torta desszert sárgarépa

A bejegyzés trackback címe:

https://ritmusakonyhaban.blog.hu/api/trackback/id/tr912618666

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pixiepie 2011.01.27. 18:55:27

Igazán guszta kis jépatojta! :) Kérhetek egy virtuális szeletkével?

Bio-Ritmus 2011.01.27. 19:00:51

@Pixiepie: Köszönöm szépen, már küldöm is! :D

k_viktor 2011.02.07. 15:56:01

Lehet hogy te csak viccelődsz a chilivel, de régóta tudjuk, hogy a chilis csoki nagyon finom, igazi kis ínyencség, éppen ezért én egyszer megpróbálnék egyszer egy tényleg chilis-csokis vagy más egyéb csípős tortát készíteni. :)

Bio-Ritmus 2011.02.07. 16:40:18

@k_viktor: Háát, nem vagyok ellenére a szokatlan párosításoknak, ha olvastad, a csokis-bazsalikomos szuflémat, akkor úgyis tudod...Bár csípős tortát még nem alkottam! Ki tudja..talán egyszer azt is megpróbálom..
süti beállítások módosítása