Hallelujah, hallelujah!! Nyuszikák, nyulacskák, nyuszkókák és nyuszómuszók figyelem!! :DDD Mint a mellékelt fotó is mutatja, hát végül megszületett első jépatojtám sok maxi-chilipaprikával!:D Igaz,hogy talán húsvétra lenne az igazi, de ez jelen esetben szülinapra készült!
A gyertyának alig maradt rajta hely, úgy tele lett a sárgarépának nevezett-és annak is indult-,kis piros paprikákkal :D Egyébként a receptet is a szülinapos családjától kaptam, az Ünnepi sütemények c. könyvből találták. (Ott csöppet kisebbek a répák!) Sebaj!
Nagy előnye viszont, hogy a torta teljesen lisztmentesen készült, így azt is mondhatjuk, hogy egészségesebb a hasonló társainál! Íze viszont fenomenális, nem volt szükség krémmel emelni az ízén, csak csokoládé-kabátot kapott és kész! A sárgarépákat nem kell megenni, elég csak díszként kezelni, ha valaki nem szeretne plusz-kalóriákat..:D
Mogyorós répatorta:
Hozzávalók:
- fél kg sárgarépa
- fél kg őrölt mogyoró
- 1 cs. sütőpor
- 8 tojás
- 1 narancs (bio)
- 30 dkg porcukor/nádcukor
- 2 tábla étcsokoládé
- 5 dkg vaj
Elkészítés:
A répát lereszeljük, összekeverjük a mogyoróval és a sütőporral. A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a narancs levét és reszelt háját, majd a fehérjékből készült habbal és a répás keverékkel is óvatosan összeforgatjuk.
28 cm-es tortaformában 180 fokon majdnem 1 órán át sütjük. Legalább 1 nappal előtte elkészítjük. Ha úgy látjuk, hogy nagyon kiszáradt, narancslével, vagy higított narancslekvárral meglocsolhatjuk. (Nekem erre nem volt szükség.)
Gőz felett a csokit a vajjal együtt megolvasztjuk és ha picit hűlt, rákenjük a tortára. Marcipánból készült sárgarépákkal díszíthetjük. Ezt sem volt túl nehéz elkészíteni! Húsvétra biztosan készül majd megint egy ilyen!