Na, ez aztán a nemzetek keveredése egy aprócska kis csigában! Bár ha jól meggondolom, a két vidék ízvilága azért annyira nagy különbözőségeket sem mutat! (jó,jó, tudom, ezen lehetne vitatkozni...) De én például, nem is tudnék választani, már ha éppen most tehetném, hogy melyik vidékre utazzak? Toszkán vidék vs. Provence 1:1!

Nálam ehhez minden alapanyag házilag készült, persze a liszt, az élesztő és a tej kivételével :D Mert házi tejből készült a krémsajt, és nemrég írtam az olasz szalámiról, ami szintén itthoni projekt volt. Az alapreceptet, a kelt tészta készítését pedig Limarától hoztam, igaz, sós változatban. De nem követünk el szentségtörést, ha bolti alapanyagokból csapjuk össze, íze akkor is csudafinom lesz!

Ki kell próbálni!

Provence-i sajtkrémmel és szalámival töltött csiga:

Hozzávalók:

- 2,5 dl tej

- 1 tojás

- 4 ek. olívaolaj

- só

- 1 ek. méz

- 1 csomag élesztő

- fél kg liszt

- sajtkrém

- szalámi

Elkészítés:

Kenyérsütőgépbe helyezem először a vizes ( tej, tojás, olívaolaj, méz), majd a száraz hozzávalókat (só, élesztő és liszt), majd elindítom a dagasztást és ebben meg is kelesztem. 

Amíg kel, a sajtkrémet összekeverem provence-i fűszerkeverékkel és a szalámit felvágom.

Ha a duplájára kelt a tészta, lisztezett deszkára teszem és kb. 3 mm vastagságú téglalap-formára nyújtom. Rákenem a sajtkrémet és rádarabolom a kolbászt egészen apró kockákban. Aki akar, tehet rá még aprócska sajt-darabkákat is, esetleg hagymát.., majd feltekerem, ahogyan a kakaós csigát is szokták.

 

Az így készült rudat másfél ujjnyi darabokra vágom és sütőpapíros tepsibe teszem jól egymás mellé, mert így felfelé kelnek még. Hagyok erre nekik meleg helyen még fél órát, utána 180 fokos sütőben 20-25 perc alatt megsütöm. Kész! És azok az illatok, a provence-i fűszerek és az illatos kolbász..Hmmmm! Tényleg ki kell próbálni!! 

Szerző: Bio-Ritmus  2011.01.17. 16:54 2 komment

Címkék: csiga sajt kolbász zöldfűszer

A bejegyzés trackback címe:

https://ritmusakonyhaban.blog.hu/api/trackback/id/tr392590687

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Foodafok 2011.01.20. 13:44:32

Nagyon, de nagyon fincsi lehet.

Bio-Ritmus 2011.01.20. 13:56:52

@Usubu: Köszi, valóban az volt.
süti beállítások módosítása