"De ő mááár evett belőőle, most én is akarook méég.. Miért csak ennyiii... Már megint elfogyott, ne mááá..."-ilyen és ehhez hasonló mondatok hangzanak el rendszeresen, ha kisleánykám a fenti sütit megsüti. Már olyannyira tökélyre fejlesztette, hogy akár be is nevezhetném a reform-sütik közé... És a dolog pikantériája, hogy ő maga meg nem is szereti a mákot, ezért nem is eszik belőle :DDD.
A mostani változat is teljesen lisztmentes, kevés nádcukor és ezzel készült lekvár kell hozzá. A legjobb,ha friss házitojást szerzünk, akkor 5 is elég belőle. Tehát innét az ő instrukciói jönnek (szó szerint):
Reform máktorta:
- 15 dkg nádcukor
- 10-15 gr vaníliás cukor v. aroma
- 6 tojássárgája
- 6 tojásfehérje
- 1 teáskanál sütőpor
- 15 dkg őrölt mák
- 70 gr őrölt mandula vagy dió
- 1 csapott teáskanál fahéj
- 3 evőkanál házilekvár (legjobb a barack)
Elkészítés:
A vajat a cukorral, vaníliáscukorral és a tojássárgájával összekeverjük.
Közben az őrölt mákot összekeverjük a sütőporral és a vajhoz adjuk. A mandulát és a fahéjat is hozzáadjuk, majd belekeverjük a kemény habbá vert tojásfehérjét.
Kivajazott - az ideális vastagság elérése érdekében, kb. 24 cm-es - tortaformába öntjük.
Előmelegített sütőben 60-70 percig sütjük!
Gázsütőben 2. fokozat
Elektromos sütőben 150°C
Miután kihűlt, a tésztát kettévágjuk, az alsó lapot megkenjük lekvárral és ráfektetjük a másikat. A tetejére lehet olvasztani csokit,úgy is nagyon finom! Imádlak picim!!!: