Nem tudom, említettem-e már, hogy imádom a gombát :D (tudom-tudom, többször is!), hát emiatt kénytelen vagyok mindig új és új elkészítési módot találni. Szenzációs gombás ételeket találtam Zsuzsa  oldalán és persze én ezt is továbbvariáltam. Így készült el az alábbi recept:

Gombás pite:

Hozzávalók:

-sós pitetészta : liszt,vaj,só és tejföl :pl. itt (ennek híján mirelit leveles tészta is jó)

-erdei gomba

-olívaolaj

-fokhagyma,kakukkfű,zsálya,só,bors,

- Öntethez: 2dl tejszín és 2 tojás, esetleg 1-2 maroknyi reszelt parmezán

Elkészítése:

Az előzőekben már itt leírt módon elkészítjük a kakukkfűves gombát (vaj nélkül):

Ezután egy peremes tűzálló tálba, vagy tepsibe belesimítjuk a sós pitetésztát vagy a kész leveles tésztát és ráterítjük a kakukkfüves gombát. Az öntethez a tojásokat felverjük, összekeverjük a tejszínnel és a reszelt parmezánnal, majd a gombára öntjük:

Ezután előmelegített 200 fokos sütőben kb. 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük. Hidegen és melegen is egyaránt finom!

Ha nagyon egészségesen szeretnénk elkészíteni, akkor a pitetésztát ne fehér lisztből készítsük és esetleg az öntetet kurkumás zabtejszinnel helyettesítsük! Bár van olyan nézet is, amely szerint a gomba sem egészséges.. Lehet! De így nagyon finom! :D

Szerző: Bio-Ritmus  2010.10.20. 12:39 Szólj hozzá!

Címkék: gomba fokhagyma egytálétel

A bejegyzés trackback címe:

https://ritmusakonyhaban.blog.hu/api/trackback/id/tr102385802

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.