turos_copy.jpg

Itt az újév és új, szénhidrát-csökkentett termékeket is fogok mostantól posztolni. Ez az egyik legfinomabb sütemény,ami szeletenként kb. csak 5 gramm szénhidrátot tartalmaz. 

Nagy segítségemre volt ebben a kiinduló recept, Szafié, s persze a hozzávalókat is tőle érdemes megrendelni :D Ebből a mennyiségből nekem 12 szelet lett.

Tehát a recept:

Túrós tekercs:

Hozzávalók:

- 50 gramm nyílgyökérliszt

- 30 gramm kókuszliszt

- 15 dkg kakaópor

- fél tk. szódabikarbóna

- 2-3 kanál eritrit/ vagy kevesebb 4:1 édesítő

- 4 tojás

- pici kókusztej/tej/víz

A hozzávalókat kézi mixerrel elkeverjük, majd annyi tejet adunk hozzá, amennyitől kissé folyékony állagú lesz. Annyira legyen folyékony, hogy egy szilikonos sütőpapírral kibélelt tepsiben el tudjuk simítani.Jó lenne, ha téglalap-alakúra tudnánk formázni, majd előmelegített sütőben 180 fokon (légkeveréssel) süssük 12 percig.

Még melegen borítsuk egy tiszta konyharuhára, a papírt húzzuk le róla és csavarjuk fel, majd így hagyjuk teljesen kihűlni!

Krém hozzávalói:

- kb 25 dkg túró

- 3 dl kókusztej

- eritrit vagy bármilyen édesítés ízlés szerint

- reszelt narancshéj (kezeletlen!)

- 2 kanál narancslé

- vanília (opcionális)

- fél tk. konjak liszt vagy 1 kanál útifű maghéj

Amíg a tészta hűl, a krémet a fenti hozzávalókból botmixerrel vagy kézi habverővel összeturmixoljuk, majd ezzel a piskótát megtöltjük, visszacsavarjuk és hűtőbe tesszük. Néhány óra után szépen szeletelhető. Darált eritrittel szórtam meg. Nagyon finom lett! :D

 

Szerző: Bio-Ritmus  2016.01.28. 16:00 Szólj hozzá!

Címkék: édes túró desszert Ch-csökkentett

A bejegyzés trackback címe:

https://ritmusakonyhaban.blog.hu/api/trackback/id/tr438326542

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása