fenyőzselé_480x360.jpg

A magasabban fekvő erdőkben még mindig lehet fenyőrügyet találni. Hát szedjünk és tegyük el, jó lesz az még a kora-téli időszakban köhögés és egyéb felső légúti megbetegedések ellen.

Tavaly már készült nálam fenyőrügy-lekvár és szörp is, ennek a receptjét itt megtaláljátok, most akkor készítsünk belőle zselét! Egyébként a zselé ugyanúgy felhasználható, mint a lekvár, nekem most jobban érezhető volt a kellemesen fanyar fenyő-íz.

Jöjjön a recept!

Fenyőrügy-zselé:

Hozzávalók:

- kb. 1 liternyi fenyőrügy

- kb. 1 liter víz

- 2-3 db citrom

- fél kg cukor/nyírfacukor/méz..

- zselésítő (agar-agar vagy zseléfix)

Elkészítése:


A fenyőrügyet a vízzel együtt felforraljuk, majd egy éjszakán át állni hagyjuk. Másnap leszűrjük és sorban hozzáadjuk a többi hozzávalót: cukrot, citromlevet és végül a zselésítőt. Addig főzzük, amíg a cukor biztosan elolvadt, majd forrón üvegekbe merjük.

Gyönyörű színe és érdekesen gyantás, talán leginkább a ginre emlékeztető íze lett. Állítólag minden fenyőfajnak más és más íze van, jó lenne kísérletezgetni mindegyikkel! :D

Szerző: Bio-Ritmus  2013.05.29. 16:19 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ritmusakonyhaban.blog.hu/api/trackback/id/tr275332404

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása