rántottpitypang_480x360.jpg

Ha van a közeledben egy rét, ha van kedved egyet hajolgatni és ha van otthon pár tojás és némi liszt, nosza, ne tétlenkedj, alkosd meg a desszertet pitypangvirágból! :D

Nem is kell más hozzá, csak pár perc és egy kis kosár, amibe szedheted a virágokat. Olyan helyről érdemes szedni, ahol tudod, nem szennyezettek a pitypangok,mert a mosás ebben az esetben nem lehetséges. Fejenként 10-15 db virágra lesz szükség. (csak a virág kell, szár nélkül)

Pitypang "pongyolában":


Hozzávalók:

- 50-70 db pitypangvirág

- 3 tojás

- kb. 30 dkg liszt (világos tönkölylisztet használtam)

- 1 kanál finom olaj (pl. mogyoró vagy dió, ha nincs jó az étolaj is)

- kb 3 dl folyadék (tej, szódavíz, növényi tej..)

- csipet só

- 1 kanál cukor/nyírfacukor

Elkészítése:

A tojásból, lisztből és a többi hozzávalóból (a pitypang kivételével! :D) sűrű palacsintatésztát készítünk. Ebbe sorban belemártjuk a virágokat, villával kiszedjük és rögtön forró olajban kisütjük őket. 

Még melegen tálaljuk, fahéjas porcukorral, vagy reszelt citrushéjjal és mézzel megcsorgatva. Kínálhatunk mellé vaníliamártást, fagyit vagy citromkrémet is.  Az íze engem a vadvirágokra emlékeztet.

Az alapötletet egyébként a "Finomságok a kiskertből" c. műsorban láttam.

Szerző: Bio-Ritmus  2013.05.01. 15:00 Szólj hozzá!

Címkék: pitypang desszert

A bejegyzés trackback címe:

https://ritmusakonyhaban.blog.hu/api/trackback/id/tr295259771

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása