zabtej.jpg_480x360.jpg

Mostanában egyre több ember lesz allergiás és egyre többen nem bírnak a tejtermékekkel sem. Erre kínálok most egy jó, otthon elkészíthető tej- és tejszín-helyettesítő megoldást. A receptre Nóra oldalán találtam, de természetesen másutt is találhatóak jó ötletek, de szerintem messzemenően ez a legjobb ! Köszi Nóra!

Nézzük, akkor mi is kell hozzá!

Zabtej és zabtejszín:

Hozzávalók:


- kb. 1 bögre zab (bio-boltokban kapható)

- víz

- 1 nagy csipet Himalaya só

- 1-2 ek. méz

Elkészítés:

A jól megmosott zabot egy éjszakára beáztatjuk vízbe. Másnap leszűrjük és összeturmixoljuk tiszta vízzel. Ha tejet szeretnénk, akkor kb. 0,7-1 literrel, ha tejszínt, akkor pedig kb 3-5 dl-lel. Fontos, hogy minimum 4-5 percig turmixoljuk magas fokozaton, mert különben nem lesz elég habos a végeredmény. 

Ha készen vagyunk, szűrjük át tiszta sűrű szövésű géz- vagy függönyanyagon! Ekkor adjuk hozzá a mézet és a sót! Ez kell bele, mert enélkül ízetlen lenne a végeredmény.

zabtej2.jpg_480x360.jpg

Most kóstoljuk meg és örüljünk, hogy milyen finom lett! :D Tároljuk hűtőben felhasználásig!

Szerző: Bio-Ritmus  2012.12.09. 12:33 Szólj hozzá!

Címkék: zab tejhelyettesítő

A bejegyzés trackback címe:

https://ritmusakonyhaban.blog.hu/api/trackback/id/tr994955610

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása