virágecet.jpg_480x360.jpg

A magamfajta befőzőmániásnak semmi sem jó: télen hatalmas fantázia kell, hogy találjunk befőzhető alapanyagot, most nyáron pedig tobzódunk bennük. Így hát azt sem tudom, merre nézzek, mivel folytassam, mert minden kincset meg akarok őrizni télre. 

Emiatt már a ház is igazán eklektikussá vált: itt-ott lógnak a szárított virágok, gyógynövények. Hatalmas befőttes üvegekben, saját almaecetben fürdőznek a kert gyümölcsei, káposztasavanyítóban készül az új almaecet. Már a fürdőszobában is levendula ejtőzik mindenütt..

Most az ecetek receptjét hoztam nektek. Köszönet érte Kamrapolcnak!! Az ő utasításai alapján kezdtem és annyira finomra sikerült, hogy más gyümölcsökkel és virágokkal is elkészítettem.

Gyümölcsecet készítése:


Hozzávalók:

- nagyobb befőttes üveg

- valamilyen bogyós gyümölcs (málna, áfonya, szeder, ribizli...stb)

- biológiai erjesztésű alma- vagy fehérborecet

- opcionális: méz

Elkészítés:

Szép, egészséges gyümölccsel töltsük meg a befőttes üveget kb. 1/3 részéig. Tegyünk rá 1-2 kanál mézet és öntsük rá az alma- vagy fehérborecetet.

Tároljuk sötét helyen kb. 3 hétig. Naponta rázzuk össze, majd a legvégén szűrjük le! Töltsük szép üvegekbe!

Az így készült gyümölcsecet felhasználható salátákhoz, gyümölcsökhöz és néhány desszerthez is. Fogyaszthatjuk még több mézzel és buborékos ásványvízzel hígítva is frissítőként. 

Szerző: Bio-Ritmus  2012.07.25. 17:20 Szólj hozzá!

Címkék: gyümölcs ecet

A bejegyzés trackback címe:

https://ritmusakonyhaban.blog.hu/api/trackback/id/tr194677562

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása