A múltkoriban készült lekvároknál is már írtam, hogy én nem szeretek sem tartósítószert, sem pedig más mesterséges dolgot tenni az ételekbe. Tudom, néha nem lehet teljesen kiküszöbölni, de legalább próbáljuk meg használatukat a minimálisra csökkenteni. Emiatt kerestem…

Szerző: Bio-Ritmus  2011.02.06. 15:03 6 komment

Címkék: alma zselé befőzés

  Nem tudom, ettetek-e már sárgarépa-lekvárt? Nem? Hát eddig én sem, de ezután mindig fogok! Ez valami szenzációs lekvár lett, szinte semmi nem emlékeztet a sárgarépa ízére, olyan citrusos ízvilágú, ami leírhatatlan! Bár úgy emlékszem, gyerekkoromban is sokszor…

Szerző: Bio-Ritmus  2011.02.04. 17:33 Szólj hozzá!

Címkék: citrom narancs lekvár sárgarépa befőzés gasztroajándék

  A chutney (ejtsd:csátni) valójában indiai eredetű étel, amit általában gyümölcsből és rengeteg fűszerből készítettek. Az angol gyarmatosítás után terjedt el és lett igazán népszerű Európa-, majd világszerte. Elkészítése egyszerű és nagyon változatos is egyben,…

Szerző: Bio-Ritmus  2011.02.01. 18:24 4 komment

Címkék: alma keleti csípős fahéj

   "Anyuuu, ez sokkal finomabb, mint amit a múltkor készítettél mogyoróból!" Nos, ha itthon ez volt az első reakció, akkor úgy gondoltam, megér egy bejegyzést a dolog! Ugyanis ez a nutella valóban mogyoró nélkül és mindenféle adalékok kihagyásával készült.…

Szerző: Bio-Ritmus  2011.01.31. 17:41 Szólj hozzá!

Címkék: csoki gasztroajándék

süti beállítások módosítása