Ez a számláló a poszt nézettségét mutatja. Mindenképp olvasd el ezt a posztot a részletekért.

 

Szerintem ez a lekvár a lekvárok lekvárja, egyenesen a lekvárok csúcsa! Bárki, aki megkóstolja, meghökken tőle, sőt még az anyósod is dob majd egy hátast...:D. Olyan egzotikus, keleties ihletésű ízvilágú, ami majdnem mindenkinek bejön. Egy a titka, meg kell várni, hogy az ízek összeérjenek. 

Tavaly már készült nálam hasonló rózsalekvár, ezért az egész receptet itt megtaláljátok, most beszéljenek helyettem a képek!

Első lépés: keress ehhez hasonlót, mármint rózsát! Én a futórózsáimat kopasztottam meg, idén gyorsabb voltam náluk! :D

Ezután tépkedd le a szirmokat, lehetőleg csak azt, ami már amúgy is másnap leesne! Alapos mosás után helyezd egy jó nagy fazékba!

Kevés víz legyen alatta, így pár perc alatt felére össze fog esni:

Most turmixolás következzen!

Vissza a fazékba és jöhetnek hozzá sorban az előző bejegyzésnél felsorolt hozzávalók! (Cukor, fűszerek, citrom, esetleg rózsavíz,brandy..)

Ha jól összefőttek az ízek (nem kell sok idő), akkor a zselésítő következzen! (pektin, vagy 3 az 1-ben..stb.) Tisztára mosott üvegekbe tesszük és 5-10 percre fejre állítjuk őket!

Szárazdunszt után mehetnek a kamrapolcra! Ugye, nem is bonyolult? És milyen finom!!!

Szerző: Bio-Ritmus  2011.06.01. 16:56 5 komment

Címkék: citrom rózsa keleti lekvár befőzés gasztroajándék

A bejegyzés trackback címe:

http://ritmusakonyhaban.blog.hu/api/trackback/id/tr362949197

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben.

Foodafok 2011.06.03. 12:23:03

Imádom a lekvárjaidat!

Bio-Ritmus 2011.06.04. 10:36:25

@Foodafok: Ó,hát nagyon köszönöm!!!

hzias2.blogspot.com 2011.06.11. 11:52:08

Kedves Ritmus, kérlek nézz be hozzám, egy játékra szeretnélek meginvitálni! Üdv.: Mari

Éva Vörös 2013.04.19. 08:05:37

Jó lenne, ha ide is felkerülnének a hozzávalók, mert az említett előző bejegyzés nem látható és nem tudom, hogy milyen és mennyi fűszer és hozzávaló kell hozzá... Előre is köszönöm! Évi

Bio-Ritmus 2013.04.19. 15:09:59

@Éva Vörös: Kedves Éva, a szövegben is van ráklikkelési lehetőség, de ideteszem neked:
ritmusakonyhaban.blog.hu/2010/09/19/siker_es_kudarc_kardamomos_rozsalekvar_es_rozsaviz
Ebben a bejegyzésben mindent megtalálsz! Köszönöm,
Rita