Most akkor nosztalgiázzunk egy kicsit! Aki járt már a csizma országában, az bizonyára emlékszik az Autogrillekben árult cipócskák fenséges ízére, a paradicsommal és mozzarellával vagy finom pármai sonkával és friss zöldségekkel megtöltött változatokra... De jó lenne most odautazni! :D

De ha már olyan gyakran nem lehet, amilyen gyakran én szeretném, így egy kis olasz hangulatot csempészhetünk a hétköznapokba. Ha mással nem, a finom friss ciabatta ízével. És ha egyszer kipróbáljuk, minden bizonnyal gyakran látott vendég lesz majd a konyhánkban. Elkészítése is annyira egyszerű, a titka a hosszú kelesztésben rejlik. Legalább 12 órán át kell kelnie, akkor lesz az íze az igazi! 

A recept pedig az igazi olasz-szakértőtől, Dolce Vitától származik. Én most friss zöldfűszereket is aprítottam bele. Természetesen bármi mással is variálhatjuk, el tudnám képzelni metélőhagymával, medvehagymával, akár olaj- vagy kapribogyóval is... Kísérletezgessünk csak bátran! 

Ciabatta recept:

Hozzávalók:

- 50-60 dkg liszt

- 1 cs. élesztő

- só

- kb. 3 dl meleg víz

- opcionális:ízlés szerint zöldfűszerek

Elkészítés:

Egy nagy tálban a lisztet az élesztővel és a sóval (esetleg a zöldfűszerekkel) fakanállal elkeverjük és lassan hozzáadjuk a vizet is. A galuska-tésztánál kicsit keményebb állagot kell kapnunk. Ha kell, adjunk még hozzá lisztet vagy vizet, picit lisztezzük be a tetejét és konyharuhával letakarva éjszakáztassuk.

Másnap lisztes kézzel 3-4 db hosszúkás zsemlét formázva tegyük sütőpapírra és ismét kelesszük. 200-220 fokon kb. 20 perc alatt süssük meg. Én közben (úgy 15 perc után) vízzel megspricceltem a tetejüket, így ropogósabb kérget kaptak.

Ami van otthon, azzal töltsük meg és íme kész is az Autogrilles szendvics:

 

Szerző: Bio-Ritmus  2011.02.19. 17:14 4 komment

Címkék: kenyér zöldfűszer

A bejegyzés trackback címe:

https://ritmusakonyhaban.blog.hu/api/trackback/id/tr552673006

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hobbychef · http://hobbychef/blog.hu 2011.02.19. 18:53:03

Gyönyörűek ezek a zsemlék, s guszta a szendvics is. Szívesen meghívatnám magam rá.
Hobbychef (blogspot)

hzias2.blogspot.com 2011.02.20. 09:09:14

De szívesen elutaznék "csizmaországba" én is!! Szép emlékek... Megint jó volt benézni hozzád! Nagyon jó a recept, ki fogom próbálni!! Üdv.Mari

Bio-Ritmus 2011.02.20. 12:12:38

@Hobbychef: Én meg szívesen meg is hívnálak rá! :DDD

Bio-Ritmus 2011.02.20. 12:14:16

@hzias2.blogspot.com: Köszi, Mari, tőlem akár ma is indulhatnánk...:DD
süti beállítások módosítása