Még mindig bírjátok a Valentin-napot?! Eddig szerettem, de már néha kezd csömöröm lenni tőle! Nem látni mást, csak szív-alakú ajándékokat gigantikus méretű lufikkal, mézédesen-csöpögősen cuppogó párokról készült fotókat és egyéb pénzkidobásra buzdító gagyi cukiságokat. Ne alacsonyítsuk már le a szerelem napját holmi giccskavalkáddal!

És ha nem a felesleges ajándékozásról szól ez a nap, akár még jól is érezhetjük magunkat! Egy jó vacsora mindenképpen kell, s a mára egy különleges desszert is dukál! Erre hoztam még egy last minute fehércsokis pohárkrémet. Maximum 20 perc alatt összedobható, ha van hozzá minden! (Rachel Allen készítette a Tv Paprika egyik adásában, innét a kiinduló recept.) Diszítéshez bármilyen más gyümölcsöt is használhatunk és a rózsavíz sem kötelező hozzávaló! 

Fehércsokoládés pohárkrém:

Hozzávalók:

- 10 dkg fehér csokoládé

- 2 dl tejszín

- 2 tojás fehérje

- 15 dkg világos nádcukor/cukor

- 2 ek. zselatin (kb. fél tasak vagy 2 lap vagy bármilyen zselésítő:pl. agar-agar)

- diszítéshez: eper és 1-2 kk. rózsavíz

Elkészítés:

Gőz felett a csokit felolvasztjuk, majd a forró vízben feloldott zselatint vagy más zselésítőt hozzákeverjük. Robotgéppel vagy kézzel a tojásfehérjét kevés sóval vagy citromlével és a cukorral felverjük.(Érdemes megbízható helyről vett, szalmonella ellen kezelt tojást használni, mert nem fogjuk hőkezelni!) A tejszínt is habbá verjük.

Apránként a tejszínhabot és a felvert tojásfehérjét is a fehércsokis krémhez adagoljuk. Poharakba öntjük és rózsavízzzel meglocsolt eperrel diszítjük. 

                      Boldog Valentin-napi ünneplést kívánok mindenkinek! :D

Szerző: Bio-Ritmus  2011.02.14. 13:55 5 komment

Címkék: gyümölcs csoki keleti desszert

A bejegyzés trackback címe:

https://ritmusakonyhaban.blog.hu/api/trackback/id/tr452660475

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gesztenye receptjei 2011.02.14. 14:32:01

Ritmus!
Ez nagyon klassz lett!!

Bio-Ritmus 2011.02.14. 14:42:29

@gesztenye receptjei: Köszönöm! Már megkóstoltam picit:DDD, valóban finom is!

Foodafok 2011.02.15. 21:08:56

Kedves Ritmus. A zurad Valentin nap után, pihenjen egy picikét.

Kiskanál Orsi · http://horsi-orsi.blogspot.com/ 2015.02.08. 11:18:53

Kedves Ritmus! Ez a pohárkrém tényleg nagyon szexi! :)
A Kiskanálon Valentin-napi link party-t tartok és szeretnélek téged is meghívni! Nagyon örülnék ha te is csatlakoznál és belinkelnél pár ilyen csodás recepted !
A részleteket itt találod: horsi-orsi.blogspot.com/2015/02/edes-valentin-napi-link-party_4.html
süti beállítások módosítása