Tudom, nem a legjobb időpont eperpálinka készítésére a december, de mit tegyek, ha most találtam rá a kamrapolcon...Számomra is hihetetlen! :D Még nyár elején készült eme csábos itóka, és igen,kellett ez a fél év arra, hogy jól összeérjen.

Ha nem sikerül ennyire jól eldugni, nem érte volna meg a nyár végét sem, úgy végezte volna, mint a karácsonyra szánt diólikőr, ami még szeptemberben elfogyott... De életemben először sikerült magam elől is elrejteni..:D  

Lehet, az a fura nevű német dugta el, Alzheimer, vagy hogy is hívják?! :DDD  A receptért egyébként köszönet Nemisbékának, (bár nálam pálinkával készült), a képért pedig elnézést kérek, lehetséges, hogy kissé túl pikáns lett?! :D 

Íme a recept, tegyétek el májusra!

Eperpálinka házilag:

Hozzávalók:

- 1kg eper

- 1 liter pálinka (legjobb az almapálinka)

- 40 dkg cukor

- 4 citrom

- 3 dl víz

Elkészítés:

Az epret megtisztítjuk és botmixerrel pürésítjük. Beletesszük egy jó nagy befőttes üvegbe és felöntjük a pálinkával. Jól lezárjuk és naponta rázogatjuk minimum 2-3 hétig. Ezalatt a szín- és ízanyagok is jól kioldódnak belőle.

2-3 hét után a cukor és víz segítségével sűrű szirupot főzünk, s ha kihűlt, hozzáöntjük az epres keverékhez a 4 citrom kifacsart levével együtt. Ismét várunk, hogy ezzel is összeérjen. Ez a legrosszabb! :D

Ha ismételten eltelik a 2 hét, egy szűrőn, esetleg gézanyagon átszűrjük,jól kinyomkodjuk és édes kis üvegekbe töltjük, majd eldugjuk! (ahogy én) Minél többet áll, annál jobb! Mivel nem az eredeti recept szerint készült és természetesen jó ütős pálinkából, így a végeredmény is jó erős lett. Ha valaki gyengébben szereti, tehet bele több cukrot és vizet, s természetesen kevesebb pálinkát.

Amúgy bármilyen gyümölccsel elkészíthető, pl. málnából, cseresznyéből is le tudom képzelni, de ha valaki nagyon szeretné, lehet narancsból és mandarinból is.. Jó kísérletezést és bulizást mindenkinek! Végülis farsang van!

Szerző: Bio-Ritmus  2011.01.12. 20:28 4 komment

Címkék: alkohol eper

A bejegyzés trackback címe:

https://ritmusakonyhaban.blog.hu/api/trackback/id/tr72579722

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gesztenye receptjei 2011.01.12. 22:05:07

Ezt nyáron mindenképpen ki kell próbálni.
Kész az új blogom:
gesztenyeblog.blogspot.com/
:-))
Csak most látom, hogy mi van a képen:-))))

Bio-Ritmus 2011.01.13. 11:23:50

@gesztenye receptjei: Köszi, láttam már a blogodat, jóóóó! Örülök, hogy tetszik a kép, remélem másnál sem veri ki a biztosítékot.. :DDD

Foodafok 2011.01.20. 13:21:10

Ez a kép így jó, ahogy van. Speciel én azt szeretem, ami ezekben található. Pohárban az eperpálinka, abban a szép kis piros ruhadarabban, a szép formás ………Ja, ez gasztro oldal? Akkor is!
süti beállítások módosítása