Egyik este úgy alakult, hogy a "Mi legyen ma vacsira?" kérdésre azonnal volt reagálás és vállalkozó szellemek is akadtak nálunk! :D "Legyen olasz saláta és majd mi összedobjuk!"-jött a válasz! Jó ötlet! Legyen!   Mert a  saláta pont megfelelő étel a dőzsölő decemberi napok után. Igaz, nem a legkönnyedebb változatban készült, de így is több vitamint vittünk a szervezetünkbe, mint egy csokitortával. :D És ez mostanság már fél siker!

Bár ennek azért van egy előélete, mégpedig az, hogy ez nem egy akármilyen, hanem díjnyertes saláta. Még anno. egy jó kis általános iskolai kezdeményezésre, egy saláta-készítő versenyre készült, ahol a lányok aranyérmet kaptak rá. S mivel emiatt meg is szerették, nálunk gyakori vendég lett esténként.

A receptet saját maguk találták, de sajnos, nem emlékeztek rá, hogy hol. Így nem szentírás sem a hozzávalók, sem a mennyiségek, mert ez jó pár éven keresztül biztosan módosult is. Módosult még az is, hogy az elkészítése ma már nem jár kisebb konyhai átalakításokkal, sem balesetekkel, és általában annyi edény meg is marad egészben a végére, mint amennyit az elején befogtak... Szóval minden úgy jó, ahogy van! :DDD

Olasz saláta:

Hozzávalók:

- 5 db főtt tojás

- 3 db nagyobb paradicsom

- 1 kaliforniai paprika

- fél kigyóuborka

- 1-2 db pirítós felkockázva

- kb. 10-15 dkg reszelt sajt 

- fél fej saláta összetépkedve

 Öntethez:

- 1,5 dl ketchup

- 2-3 ek. majonéz

- 1 dl mustár

- só, bors

A hozzávalókat egy nagy tálban összekeverjük és a kész öntetet ráöntjük. Pár perc állás után fogyaszthatjuk. A tojásfőzésen kívül az egész művelet negyed óra alatt kivitelezhető. Jó étvágyat kívánok!

Szerző: Bio-Ritmus  2011.01.09. 13:26 Szólj hozzá!

Címkék: saláta tojás zöldség paradicsom paprika sajt

A bejegyzés trackback címe:

https://ritmusakonyhaban.blog.hu/api/trackback/id/tr282571538

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása