Itt állunk az új év elején és nem tudjuk, merre tovább. Szép kilátások! :D...Csak egy ami biztos,hogy picit vissza kellene venni a kalóriákból, mert már érezhetően hosszabbodnak a nappalok, aminek pedig egyértelmű folyománya, hogy megint jön a tavasz, majd pedig a nyár, amikor ugye kevesebb ruciban kéne majd megjelenni...:D 

De hogy ne egyszerre álljunk át a "csak zöldeket együnk" mozgalomra, viszont nehéz se legyen, no meg hús se legyen, íze pedig mégis legyen, ezért most egy jó kis indiai ételt találtam, amit bárki rutin nélkül is összedobhat fél óra alatt. (Pácolás nélkül,persze!) Az eredeti csirkés recept Gourmandulánál található.

Én most házisajttal, vegetariánus változatban készítettem, mert így is rengeteg íz érződik benne, lévén ázsiai. Nekünk bejött! Aki akarja, csirkével, vagy házisajt híján semleges tofuval is elkészítheti. 

Kókusz curry (vega változat):

Hozzávalók:

Pácléhez:

- 8 ek. szójaszósz

- kb. 4 ek. olaj (mogyoróolaj vagy olíva)

- 4 ek. curry-paszta vagy curry-por

- 1 ek őrölt kömény (aki szereti, római köménnyel is készítheti)

- 1 ek. kurkuma

- opcionális: kevés reszelt gyömbér

- 3 gerezd fokhagyma

- 3 ek édes chiliszósz vagy apritott chili

- citromfű vagy menta (szárított is jó)

- 2 ek. méz (ha nem édes chiliszószt használtunk)

Többi:

- 1 zacskó tofu/ 30 dkg grillezhető natúr sajt

- 1 doboz kókusztej (2,5 dl)

- 1 marék mirelit zöldborsó

- 1-1 marék cukkini vagy padlizsán feldarabolva 

- 3 ek mogyoróvaj vagy darált mogyoró

- mogyoróolaj

- só, bors

Elkészítése:

A pácot a fenti összetevőkből összeállítjuk, és beletesszük a feldarabolt sajtot vagy tofut. (Legjobb előző este elkészíteni, de minimum 2 óra kell!)

Másnap a mogyoróolajon a pácolt sajtot a zöldséggel együtt kb. negyed órát pároljuk, hozzákeverjük a kókusztejet és a mogyorót. Rizzsel vagy kuszkusszal tálaljuk. (Én mazsolás kuszkusszal körítettem, hát nem volt az igazi :(. )

Szerző: Bio-Ritmus  2011.01.03. 18:25 Szólj hozzá!

Címkék: kókusz keleti egytálétel gyömbér csípős

A bejegyzés trackback címe:

https://ritmusakonyhaban.blog.hu/api/trackback/id/tr282557946

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása