Az úgy volt,hogy baromi hideg lett! És emiatt egyesek nagyon fáztak! Sőt az még úgy is volt, hogy egyeseknek ezért nem is volt kedvük hazafelé beugrani vásárolni. Máshoz sem volt kedvük... Megesik.:D Ilyenkor abból sütünk-főzünk, ami van itthon! Így született ez a muffin. 

A virsli még akciósan csapódott hozzánk, így szokás szerint kétszer annyi volt itthon, mint amit fel tudtunk használni! Tehát olyan recept kellett, amibe ez mehet, s ha már virsli, akkor adta magát a sajt is, mint fontos hozzávaló és persze a jól bevált rozmaring is társult az édes-hármasba! És pont találtam egy kiinduló receptet a No Salty-n, amit szokás szerint leegyszerűsítettem. Lássuk:

Sajtos-virslis muffin:

Hozzávalók:

- 1 pár virsli

- 1 nagyobb lilahagyma

- 1 pici gerezd fokhagyma (el is maradhat)

- 25 dkg liszt (nálam világos rozsliszt)

- 1 cs. sütőpor

- 15 dkg reszelt sajt

- 1 tojás

- 2 dl tejföl (eredetileg tej is jó)

- 10 dkg vaj

- só, bors, 1 kisebb szál rozmaring

Elkészítése:

Kevés olajon a hagymát (esetleg a fokhagymát) megfuttatjuk, a kockára vágott virslit megpirítjuk, majd hagyjuk kihűlni. Addig a többi hozzávalót (tojás, tejföl, sajt, vaj, liszt, sütőpor,só, bors, rozmaring) összevegyítjük, s a kihűlt hagymás virslit is belekeverjük. Muffin-formákba kanalazzuk és 200 fokon kb. 20 perc alatt megsütjük. 

Igazán jó kis uzsonna kerekedett belőle! Érdemes kipróbálni! 

Szerző: Bio-Ritmus  2010.12.16. 20:47 Szólj hozzá!

Címkék: muffin sajt rozmaring virsli

A bejegyzés trackback címe:

https://ritmusakonyhaban.blog.hu/api/trackback/id/tr262520544

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása