Első tányér: 2 spagettiskanál tészta kimer, 3 húsgombóc ráültet, 4 kanál paradicsomszósz meglocsol, parmezán tetejére ráreszel.. 1-2-3-csííz ... Füttyszó (csúnya szó kifütyül)..beleolvadt a sajt...Füttyszó, csapkodás... Újratervezés! :D Kemény szicíliai hangulat :DDD !!

Második tányér: 2 spagettiskanál tészta kimer, 3 gombóc csücsül ...undsoweiter, undsoweiter...1-2-3-csííz és fotó katt!  Fellélegzés, nagy sóhaj, na végre, kép megnéz... Füttyszó... paradicsomszószos lett a tányér széle...Újratervezés!...

Harmadik tányér:2 spagettiskanál... Ebből elég!!!

Végső konklúzió (ebéd után, nyugodtan): meg kéne tanulni végre normálisan fotózni!!!

Ennyi mérgelődés után érdekel még valakit, hogy az íze az tényleg nagyon jó volt?!! A receptet  egyébként 2 nappal ezelőtt a TV-paprikán (kötelező! :D) láttam a Catherine olasz konyhája c. műsorban. Vitatkoznék azzal, hogy ez nem polpetti, mert a szó húsgolyókat jelent, úgy tudom, de ez most mellékes. Megfőztem és finom, érdemes kipróbálni!

Hamis polpetti alias padlizsángombóc recept:

Hozzávalók:

- 2 padlizsán 

- 3-4 gerezd fokhagyma

- 1 nagy maréknyi reszelt parmezán v. grana padano

- 1 nagyobb tojás sárgája

- 1-2 ek olívaolaj

- zsemlemorzsa- amennyit felvesz

- só, bors

Elkészítése:

A padlizsánokat sütőben kb. 45 perc alatt magas hőfokon megsütjük. (előtte megszurkáljuk) Ha picit hűlt, a belsejét kiszedjük, villával vagy késsel összeaprítjuk és belekeverjük a többi hozzávalót is. Vizes kézzel gombócokat formázunk és kevés olajon megsütjük. Nem kell sok idő hozzá, mert a padlizsán már előtte megsült!

Paradicsomszószos (recept itt) spagettivel tálaljuk, tetejére még parmezánt reszelhetünk. Közepesen testes jóféle vörösbort ajánlok mellé! 

Jó étvágyat hozzá!

 

Szerző: Bio-Ritmus  2010.11.25. 10:27 Szólj hozzá!

Címkék: paradicsom sajt fokhagyma tészta padlizsán bazsalikom egytálétel

A bejegyzés trackback címe:

https://ritmusakonyhaban.blog.hu/api/trackback/id/tr732472114

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása