Nem tudom, ki hogy van vele, de nálunk a hidegebb idő beálltával egyre több nehezebb és tartalmasabb étel is kerül az asztalra. Azután ez a folyamat mégis úgy folytatódik, hogy ismét kezdjük jobban kívánni a gyümölcsöket, meg a könnyebb salátákat. A szervezet egyfajta egyensúlyra törekszik ebben is.

Érdekes az is- néhány barátnőm kisebb gyerekeit megfigyelve-, hogy a picik szeretik azokat az ételeket is, amiket nekem időbe tellett megszeretni, lévén, hogy felnőttkoromban kóstolhattam először. Ilyen pl. az olajbogyó, a szardella, a kapribogyó és még a parmezán is! Ezenkívűl elsőre megkedvelték a zöldfűszerekkel készült ételeket is.

Na, szóval ez csak egy kis érdekesség, a lényeg, hogy mindig figyeljük a szervezet jelzéseit, ne akarjuk pl. gyógyszerekkel elnyomni őket, valamint törekedjünk az egyensúlyra és ha lehet, és persze megtehetjük, az egészségesebb hozzávalókat válasszuk! (a recepteknél én is mindig odaírom, hogy pl. fehér cukor helyett válasszuk inkább a nádcukrot,mézet...stb)

Ez a mostani egy egészségesebb desszertnek készült, aztán nagylánykám megbolondította egy kevés házilag készült mascarponéval. (De azt gondolom, ez ettől még nem lett egészségtelenebb, csak hizlalóbb!)

Színes grapefruit-saláta mascarpone-habbal:

Hozzávalók:

- citrusgyümölcsök vegyesen (pink és sárga grapefruit, mandarin, narancs, esetleg citrom)

- gránátalma

- 1-2 ek.méz,

- néhány kanál mascarpone/sűrű joghurt (házilag recept itt és itt )

- citromfű-vagy mentalevél a diszítéshez

- pár kanál likőr pl. cointreau (nem kötelező)

Elkészítése:

A gyümölcsöket kisebb gerezdekre vagy darabokra vágjuk,a gránátalmából kibányásszuk az értékes magokat.(ez utóbbi nem egy könnyű művelet, sikerülhet az egész konyhát pirosra pöttyözni :D) Meglocsoljuk a mézzel, esetleg az alkohollal és hűtőbe tesszük, hogy kissé összeérjen:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tálaláskor a mascarponéval (vagy sűrű joghurttal) rétegezve koktélospohárba rakjuk, tetejére még szórhatunk gránátalma-magokat és citromfű-ill. mentalevélkével diszítjük. Fényképezés után szólunk csak a családnak! :D Ha nem tettünk bele likőrt, akkor küldhetünk utána jóféle desszertbort. Szerintem a jégbor méltó lenne befejezésként eme díszes és egészséges desszert után...

Szerző: Bio-Ritmus  2010.11.24. 10:04 Szólj hozzá!

Címkék: alkohol egészség citrom desszert gyógynövény citromfű

A bejegyzés trackback címe:

https://ritmusakonyhaban.blog.hu/api/trackback/id/tr492469770

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása