Ősrégi szerelem ez nálunk! Bizony, már legalább ezer éve tart! Már nem is tudom pontosan az idejét,hogy mikor kezdődött! Csak azt tudom, hogy valamikor az első olasz nyaralásaink egyikén találkoztunk először. Micsoda találkozás volt! :D És hát igen, (szemlesütés és pislogás) valóban elmondhatom, szerelem született első látásra! Azaz inkább kóstolásra! :D

Dobj fel!(ezt jelenti az olasz név). És valóban feldobott ez a kávé-kakaó együttes! Olyannyira nagy kedvenc lett nálam, hogy gyakorlatilag ez volt az első desszert, amit mindig készítettem. Ez készült karácsonyra, szülinapra, névnapra... Citromosan, narancsosan, epresen, sok alkohollal :D, jénai-tálban, pudingos tálkában, martinis pohárban... De golyó formában még soha! Ezért is tetszett meg Kicsi Vú oldalán ez a formátum, hogy rögtön nekiálltam! Az a legjobb, hogy az amúgy sem túl sokáig tartó elkészítési időt még jobban leredukálhatjuk, ugyanakkor az eredeti ízhatásából cseppet sem veszítünk!  

Tiramisugolyó recept:

Hozzávalók:

- 20 dkg darált keksz (lehet babapiskóta is)

- 15 dkg mascarpone (nálam házilag készült: recept itt)

- 1 ek. nádcukor/cukor

- kb. 1 dl erős kávé v. kávégranulátum (Nescafé pl.)

- reszelt narancshéj, amaretto v. narancslikőr, esetleg v.milyen aroma (opcionális)

- cukrozatlan kakaópor

Elkészítése:

A kekszet a kávéval, a cukorral és az alkohollal, ill. a narancshéjjal összekeverjük, majd lassan beleforgatjuk a mascarponét (krémsajtot) is. Ha nem elég száraz vagy ha nehezen áll össze, akkor adjunk még hozzá vagy darált kekszet vagy kávét ill. narancslevet akár. Ekkor hűtőbe tesszük egy kis időre, majd nedves kézzel golyókat formázunk belőle. Nem mindegyik lett tökéletesen golyó-forma, de ez senkit sem érdekelt! Még jó, hogy le tudtam fényképezni, mert pillanatok alatt elfogyott :DDD. 

Szerző: Bio-Ritmus  2010.11.23. 12:44 Szólj hozzá!

Címkék: kávé alkohol édes narancs sajt desszert

A bejegyzés trackback címe:

https://ritmusakonyhaban.blog.hu/api/trackback/id/tr402467716

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása