Régóta nézegettem már ezt a receptet, és mindig minden volt is hozzá, de valamiért csak nem akartam nekiállni. Vajon mi lehet annyira jó ebben a citromos krémben, hogy mindenki agyba-főbe dicséri??? Nem érettem. Amúgyis angol recept, számomra ez a tény finoman fogalmazva, hát nem igazán volt lelkesítő...

Tegnap mégis győzött a kíváncsiság! Megcsináltam! Nem is mondhatok mást, mint ez SZUPER, fenomenális, brutálisan citromos, muszáj kipróbálni! Most már értem, mitől van olyan horror ára a kész krémnek! Másrészt viszont pár száz forintból kihozható, érdemes házilag elkészíteni!

A receptet egyébként Trinity oldalán találtam, aki előre figyelmeztetett, ezzel a krémmel vigyázni kell, mert függőséget okozhat! :DDD  Most én is szóltam! :D A kész krém jól használható sütikbe, pl. citromtortához,de akár mascarponéval tovább lazítva muffinokhoz, kalácsokhoz is nagyon jó!

Lemon curd-az angol citromkrém recept:

Hozzávalók:

- 3 tojás

- 15 dkg világos nádcukor/ cukor

- 5 dkg vaj

- 2 nagyobb citrom héja és leve (ha nem biocitromok, a héját inkább ne tegyük bele)

- 2 ek. kukoricakeményítő

Elkészítése:

Egy lábosban vizet forralunk. A tojásokat a cukorral habosra keverjük kézi habverő segítségével. Hozzáadjuk a citromok héját és kifacsart levét.

Ezután a vízfürdő felett keverjük tovább, egészen addig, amíg puding-sűrűségű nem lesz. Beletesszük a kevés vízzel elkevert keményítőt,(ha elég sűrű, ez el is maradhat) még pár percig habosítjuk és ennyi! Végül belekeverjük a vajat, amitől szép fényes lesz. Üvegekbe töltjük és mehet a hűtőbe! Ki kellene kísérletezni azt a verziót, hogy hűtés nélkül is tovább elálljon! Akinek van erre ötlete, kérem, írjon!!! 

 

Szerző: Bio-Ritmus  2010.11.19. 09:28 2 komment

Címkék: édes karácsony citrom krém desszert gasztroajándék

A bejegyzés trackback címe:

https://ritmusakonyhaban.blog.hu/api/trackback/id/tr272458788

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

István Kapos 2017.06.17. 12:12:23

üdv.köszönöm a befogadást.
jó az oldal.A gyömbér miatt jöttem,de itt ragadtam.A brutál citromkrémet,ha pektinnel keverted és dunsztolod,el lehetne tenni télére.

Bio-Ritmus 2017.06.17. 14:01:43

@István Kapos: Az ötlet jó, köszönöm, de mivel vaj és tojás is van benne,nem úgy viselkedne, mint a legtöbb lekvár, amiknél viszont ez a megoldás működik..A másik citromkrém receptnél viszont beválhat..
süti beállítások módosítása