Nem, nem vagyok alkoholista. Még nem :D. De ahogy ott csücsültek a joghurtos-citromos muffinok felhalmozva a fekete tálon pár helyes kis mosolygós fakó nap-sárga citrom társaságában, rögtön az jutott eszembe, de jó lenne hozzá egy kis csini likőröspohárnyi cointreau, vagy legalább egy kis jégbe hűtött limoncello. (Ez utóbbihoz Amalfi-parti kerámia-pohárkám is van...) Rögtön a tengerparton érezném magam! :D  Hát kellett nekem ilyen desszertet gyártani!

De amikor megkóstoltam, azt hiszem, ez ismét igencsak jól sikerült. Persze, házi (saját!) joghurttal és szintén házi narancs-és citromhéj-befőttel készült, kellően eltúlozva benne a citrom mennyiségét is... Szóval miért ne lett volna frenetikus! :DDD...    Limoncellot meg majd csinálunk!

A recept egyébként egy anyuka-társtól származik, ő sütötte valamelyik tini-zsúrra. Aszalt sárgabarackkal készítette, nekem az most nem volt, ezért tettem bele a citromhéj-befőttet.(recept itt). De szerintem a legtöbb picit fanyar aszalt gyümölcs és még a fehér csoki is jól passzol hozzá...

Citromos-joghurtos muffin:

Hozzávalók:

- 2,5 dl joghurt ( házi joghurt recept itt)

- 15 dkg vaj

- 15 dkg világos nádcukor/cukor

- 2 tojás

- 2 nagy vagy 3 kisebb bio-citrom reszelt héja és leve

- csipet só

- vanília/vaníliás cukor

- 30 dkg liszt

- 1-1 kk. sütőpor és szódabikarbóna

- 15 dkg lisztbe forgatott citromhéj-befőtt/aszalt gyümölcs/fehér csoki

Elkészítése:

A tojásokat a cukorral és a vaníliával meg a csöppnyi sóval, majd a puha vajjal habosra keverjük. A joghurttal óvatosan elvegyítjük, belereszeljük a citromhéjat és a levét is. Ezután a sütőporral és a szódabikarbónával elkevert lisztet is hozzáadjuk, a legvégén pedig az előzőleg lisztbe forgatott gyümölcsöket (citromhéjat, aszalt barackot és/vagy fehércsokit) . Muffin-papírba kanalazzuk őket vagy szilikonos muffin-sütőbe, és 170 fokon légkeveréses sütőben 22 percig sütjük. 

Ha van otthon, citromlikőrrel fogyasztjuk! :D

Szerző: Bio-Ritmus  2010.11.15. 16:14 Szólj hozzá!

Címkék: édes citrom joghurt muffin desszert

A bejegyzés trackback címe:

https://ritmusakonyhaban.blog.hu/api/trackback/id/tr632450347

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása