Most kivételt teszek,mert egy tőlem szokatlan bejegyzést követek ma el, azaz egy teljesen normális ételreceptet fogok leírni. Semmi variálás, újítás, csakis a bio alapanyagok használata volt a fontos a mai gyors ebéd összedobásában, ja meg persze,hogy megkóstolhassam a kész lilahagyma-lekvárt. Lehet,hogy ehhez az ízvilághoz mások inkább tartármártást vagy krumplipürét választottak volna,de nekem most bármi áron a hagymalekvár kellett :D Íme a recept:

Palacsintatésztában sült zöldség és gyümölcs:

Hozzávalók:

- 25 dkg fehér tönkölyliszt (de lehet akármilyen is)

- 2 egész tojás

- kb. 2dl tej

- só, bors

- zöldség és gyümölcs közepes szeletekre vágva

- olaj a sütéshez

Elkészítése:

A tojásból,lisztből és a tejből nagyon sűrű palacsintatésztát készítünk, picit megsózzuk, majd először a zöldségeket (nálam patiszon és cukkini volt),majd a gyümölcsöket (alma) sorban beleforgatjuk és forró olajban aranybarnára sütjük:

Ha kisültek a zöldségek, még forrón lilahagymalekvárral  tálaljuk.

A palacsintatésztában sült alma jó lesz a finnyás gyerekeknek, akik nem szeretik ezt a 2 zöldséget: nekik fahéjas porcukorral tálaltam. Egyébként máskor desszertnek is ideális.. 

Szerző: Bio-Ritmus  2010.10.15. 14:50 Szólj hozzá!

Címkék: alma tej zöldség egytálétel

A bejegyzés trackback címe:

https://ritmusakonyhaban.blog.hu/api/trackback/id/tr502374015

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása