Mostanában rákaptam a gombászásra, majd' minden nap megyünk és teli kosárral jövünk haza. Eleinte még nem találtam meg a vargányát (vagy nem is volt akkor), de mára valahogy ráállt a szemem és annyira belelkesedtem, hogy nekiálltam az eltevésének. Hiába kerestem a neten,nem találtam receptet erre, ezért hát kreáltam egyet.
Röviden a recept:
Hozzávalók:
Egy fél kosár (ennél jobb mértékegységet most nem tudok) gomba, 5 szál újhagyma, néhány gerezd fokhagyma,
1 kis csokor kakukkfű, olívaolaj, cca. 10 dkg vaj.
Elkészítés:
Kevés olajon megfuttatom a hagymát, hozzáadom a fokhagymát, és amikor érzem az illatát, rögtön beleteszem az összedarabolt gombát. Így főzöm kb 20 percig,ha kell, pici vizet öntök alá,hozzáadom a vajat, ezután az egészet turmixgépbe öntöm (ha nem fér bele mind,akkor részletekben) és összeturmixolom. Visszateszem a fazékba, és a megtisztított kakukkfűvel még egyet forralok rajta. Steril üvegekbe töltöm és szárazdunsztban hagyom őket pihenni éjszakára.
Még valami: Találtam egy gyönyörű lila színű gombát. Tudja valaki, ehető-e?